Duurzame sportkleding: goed voor jezelf én het milieu

Duurzame sportkleding: goed voor jezelf én het milieu

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl na te streven. Sporten en bewegen maken onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Door sport en beweging verbeter je niet alleen je conditie. Je vermindert ook de kans op gezondheidsklachten door regelmatig in beweging te komen. Bovendien komen tijdens het sporten verschillende hormonen vrij, zo ook de “gelukshormonen” endorfine, dopamine en serotonine. Maar het is natuurlijk niet alleen belangrijk om goed voor je eigen gezondheid te zorgen. We beseffen steeds meer hoe belangrijk het voor de toekomst van onze leefomgeving is om ook goed voor het milieu te zorgen. Dit doe je onder andere door duurzame kleding te kopen. Tijdens het productieproces van duurzame kleding verspilt men namelijk onder andere veel minder water. Hierdoor verbruikt men ook minder energie en wordt er minder CO2 uitgestoten. Wanneer je in je duurzame sportkleding aan het sporten bent, zorg je dus goed voor zowel je eigen gezondheid als die van het milieu!

 

Dubbel zo duurzaam met duurzame sportkleding

Naast dat duurzame sportkleding beter is voor het milieu, heeft het kopen van duurzame sportkleding nog meer voordelen. Door het kopen van de duurzame sportkleding van JUSS7 Sportswear ben je zelfs dubbel zo duurzaam bezig. Alle sportkleding van JUSS7 is namelijk gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het productieproces van kleding van gerecycled materiaal verloopt nauwkeuriger waardoor de kwaliteit beter is. Hierdoor gaat de sportkleding langer mee en hoef je voorlopig geen nieuwe sportkleding aan te schaffen. Dit is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Met het kopen van de duurzame sportkleding van JUSS7 Sportswear haal je dus sportkleding in huis die op een duurzame manier is gemaakt én bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo ben je dus dubbel zo duurzaam bezig!

 

Duurzame sportkleding voor dames en heren

Wat in het kader van duurzaamheid ook fijn is, is dat JUSS7 Sportswear duurzame sportkleding voor zowel dames als heren heeft. Hierdoor hoef je niet naar verschillende winkels af te reizen als je tijdens het shoppen duurzame sportkleding voor dames én heren wil kopen. Dat scheelt je dus een extra autoritje en minder autorijden betekent minder CO2-uitstoot. JUSS7 Sportswear heeft bovendien een uitgebreide collectie met duurzame sportkleding voor dames en heren. Van trainingsbroeken en leggings tot crop tops en longsleeves; de collectie van JUSS7 Sportswear biedt genoeg keuze dus je autorit naar de winkel is sowieso niet voor niks!

 

Het proces achter duurzame sportkleding

Met het toenemende belang van duurzaamheid zijn er helaas ook steeds meer merken die zéggen dat ze duurzaam produceren, waar in werkelijkheid niet zo veel van waar is. Bij JUSS7 Sportswear weet je gelukkig zeker dat je daadwerkelijk duurzame sportkleding koopt. De kleding van JUSS7 is namelijk gemaakt van ECONYL® regenerated nylon. ECONYL® is een merk voor stoffen waarbij het nylon uit onder andere oude nylon visnetten middels een innovatief proces wordt teruggebracht naar zijn originele staat om vervolgens tot nieuwe nylongaren te worden verwerkt. Als een van de merken die gebruik maakt van deze duurzame manier om kleding te maken, staat JUSS7 dan ook op de site van ECONYL® vermeld.

 

De cirkel is rond, maar niet alleen de cirkel van het recycling proces

Je hebt nu in een notendop kunnen lezen hoe oude visnetten worden verwerkt tot het materiaal waar de duurzame sportkleding van JUSS7 Sportswear van is gemaakt. Zo is de recycle cirkel rond. Maar niet alleen de cirkel van het recycling proces is rond. De visnetten komen namelijk onder andere uit de Noordzee in IJmuiden, waar de winkel van JUSS7 Sportswear is gevestigd. Nadat de visnetten tot duurzame sportkleding zijn verwerkt, keren ze dus terug naar IJmuiden waardoor ook op die manier de cirkel weer rond is!

 

Auteur: Jannievandieblog (Janneke Hammerstein)